Zelfzorg en Zelfliefde ..vervolgblog (Lichaamsgerichte Supervisie deel 2).

14 februari 2021; Zelfzorg en Zelfliefde -(Lichaamsgerichte Supervisie deel 2)- Ik heb veel veel mensen horen zeggen dat de rust en ruimte die ontstond door de corona maatregelen, heel welkom was voor henzelf. De Corona maatregelen gaven veel mensen een steuntje in de rug, om uit de ratrace te stappen,… Lees verder »

De waarde van Lichaamsgerichte Supervisie

4 juli 2020; De waarde van Lichaamsgerichte Supervisie; In mijn aanloop naar het opzetten van een 2e supervisie groep in het najaar, wil ik graag zo helder mogelijk omschrijven wat Lichaamsgerichte Supervisie nou precies is. Het lijkt erop dat de vormen, die dynamischer van aard zijn dan wat je van… Lees verder »

JUBILEUM!

7 september 2019; Dit jaar bestaat mijn Praktijk, Praktijk voor Groei en Bewustwording 25 jaar. Mijn partner vindt dat ik daar bij stil moet staan. Mezelf de erkenning gunnen, mezelf in de bloemetjes zetten, dit heugelijke feit vieren, het de wereld in gooien. Daar zit wat in! En toch was… Lees verder »

Kwetsbaarheid van het lichaam

7 november 2018: Kwetsbaarheid van het lichaam. Ik zou deze blog een vervolg kunnen noemen op de vorige. Die ging over kwetsbaar zijn. De reden dat ik dit jaar nog maar 1 nieuwsbrief gestuurd heb, heeft te maken met de kwetsbare, lastige tijd waar ik in zat. Een aantal van… Lees verder »

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid 12 januari 2018; We zijn kwetsbare wezens, en het vergt wat van ons dit te omarmen, dit toe te staan en te zien als de mooie openheid die dit aan ons geeft. Ik bedoel niet de overgevoeligheid, die ons zo kwetsbaar maakt, dat de grond onder onze voeten verdwijnt…. Lees verder »

Je pad volgen..

Je pad volgen, september 2017 Ik wil schrijven over het spirituele pad dat ik al 12 jaar volg, waar ik heel blij van wordt. Veel mensen die met bewustzijn bezig zijn, in de vorm van therapie of een cursus, kiezen voor een periode een Pad, dat hen het meest inspireert,… Lees verder »

Angst

2 January 2017; ANGST; ik heb in mijn praktijk veel mensen zien worstelen met Angst de afgelopen tijd. Angst is niet een gemakkelijke emotie, een gemakkelijke staat. Angst om te leven, angst voor de dood, angst voor angst, angst voor wat er kan gebeuren. Angst voor verlies, angst voor bepaalde emoties… Lees verder »

Compassie en Criticus

23 augustus 2016; Compassie en Criticus Ik herkende de criticus toen een stem in mij zei dat ik misschien deze keer een blog kon overslaan. Ik had geen zin, het format is ouderwets, wie zit er nog op te wachten? Lang hield deze boodschap geen stand, want daar was de inspiratie voor… Lees verder »

Mijmeringen over de Lente

3 juni 2016; Mijmeringen over de Lente Soms ontvang je een verrassing, wanneer je achterloopt met je klussen. Elk jaar dat we weer te laat onze tuin ‘onder handen’ hebben genomen, komen er meer klaprozen. Ik zie het maar als beloning. Dingen laten versloffen kan vaak ook anders uitpakken. Zoals… Lees verder »

De kunst van liefdevolle discipline

26 januari 2016; De kunst van liefdevolle discipline. Ik vind het onderwerp, gezien dat we er in januari mee doodgegooid worden, zeker niet saai. Wel hoe er steeds over geschreven wordt. Mensen wijzen de voornemens af, ze ‘werken toch niet’ en ‘dat kan altijd beter op een ander moment dan… Lees verder »