Wie of wat leeft ons leven?

1 maart 2024. Wie of wat leeft ons leven? Mensen die aan het eind van hun leven gevraagd worden wat voor hen de kwaliteit bepaalden van hun leven en wat er echt toe deed, blijken vooral te antwoorden dat het voor hen de verbinding was met hun dierbaren. En ook… Lees verder »

Hartsverlangens en hun kracht

27 oktober 2023. Hartsverlangens en hun kracht! Een late nieuwsbrief met een leuke reden. Ik ben op 8 september getrouwd. Jaaa, op mijn 57e, na 19 jaar een relatie te hebben met mijn partner. Het verlangen sluimerde al heel lang in mijn leven, om dit te ervaren, maar het ‘moment’… Lees verder »

Het verlangen naar verbinding en authenticiteit

24 januari 2023. Het verlangen naar verbinding & authenticiteit. Ik las het boek van Brené Brown’s ‘Verlangen naar verbinding’. Het gaat over onze diepe behoefte om ergens bij te horen en tegelijkertijd het verlangen naar ten diepste bij onszelf horen. Ergens zijn we een deel van onze puurheid kwijt geraakt… Lees verder »

Je eigen LICHT

13 juli 2022; Je eigen LICHT In mijn Zomer Nieuwsbrief  (2022) publiceerde ik een spreuk van HAFIZ. ‘I wish I could show you when you are lonely or in darkness, the astonishing light of your own BEING’  HAFIZ Het klinkt zo zweverig als je het zo leest, ’the astonishing light… Lees verder »

Terugval

29 januari 2022; TERUGVAL Ja. laten we dit woord als het gaat om je groeiproces door strepen voor dit jaar (en liefst voor altijd). Te vaak hoor ik mensen in mijn praktijk diep zuchten in de teleurstelling die ze ervaren, als ze noemen dat ze een ’terugval’ ervaren. Vaak zeggen… Lees verder »

Zelfzorg en Zelfliefde ..vervolgblog (Lichaamsgerichte Supervisie deel 2).

14 februari 2021; Zelfzorg en Zelfliefde -(Lichaamsgerichte Supervisie deel 2)- Ik heb veel veel mensen horen zeggen dat de rust en ruimte die ontstond door de corona maatregelen, heel welkom was voor henzelf. De Corona maatregelen gaven veel mensen een steuntje in de rug, om uit de ratrace te stappen,… Lees verder »

De waarde van Lichaamsgerichte Supervisie

4 juli 2020; De waarde van Lichaamsgerichte Supervisie; In mijn aanloop naar het opzetten van een 2e supervisie groep in het najaar, wil ik graag zo helder mogelijk omschrijven wat Lichaamsgerichte Supervisie nou precies is. Het lijkt erop dat de vormen, die dynamischer van aard zijn dan wat je van… Lees verder »

JUBILEUM!

7 september 2019; Dit jaar bestaat mijn Praktijk, Praktijk voor Groei en Bewustwording 25 jaar. Mijn partner vindt dat ik daar bij stil moet staan. Mezelf de erkenning gunnen, mezelf in de bloemetjes zetten, dit heugelijke feit vieren, het de wereld in gooien. Daar zit wat in! En toch was… Lees verder »

Kwetsbaarheid van het lichaam

7 november 2018: Kwetsbaarheid van het lichaam. Ik zou deze blog een vervolg kunnen noemen op de vorige. Die ging over kwetsbaar zijn. De reden dat ik dit jaar nog maar 1 nieuwsbrief gestuurd heb, heeft te maken met de kwetsbare, lastige tijd waar ik in zat. Een aantal van… Lees verder »

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid 12 januari 2018; We zijn kwetsbare wezens, en het vergt wat van ons dit te omarmen, dit toe te staan en te zien als de mooie openheid die dit aan ons geeft. Ik bedoel niet de overgevoeligheid, die ons zo kwetsbaar maakt, dat de grond onder onze voeten verdwijnt…. Lees verder »