Cliënten over mij

‘Na een heftige gebeurtenis in mijn leven ben ik bij José terecht gekomen en heb verschillende trajecten bij haar doorlopen.
Ik ervaar het als een cadeau aan mij zelf om via deze veelzijdige therapie aan mijn groeiproces te werken. Via het lichaamswerk, psychodrama en nog andere vormen werd en word ik mij bewust van patronen, pijn, stagnaties en overtuigingen die er vaak al lang niet meer toe doen.
Een hele “klus” om deze liefdevol te transformeren in hoe ik echt wil leven en trouw te zijn aan mijzelf. Deze therapie/lichaamswerk helpt mij in mijn eigen kracht , essentie te komen.
José verstaat als therapeut de kunst om vanuit verschillende methodieken te werken, net wat zich op dat moment aandient. Dit vanuit respect, aandacht, rust en niet te vergeten humor!
Bijvoorbeeld het deelnemen aan De Seizoenengroep  zie ik als ondersteuning, “onderhoud” van mijn dagelijks leven. Ik kan steeds beter keuzes echt vanuit mijn hart maken.
Ik wens dit iedereen van harte toe!
Lisette, holistisch massagetherapeute

‘Ik was het even kwijt. Ik zag niet meer waar ik heen wilde, wat ik leuk vond aan mezelf, wat mijn waarde was. Voor die tijd had ik een doel, namelijk een lange reis naar de andere kant van de wereld. Maar het doel had ik opgezegd, omdat het mijn hele leven dreigde te verteren. Ik wilde mijn doel bij mezelf zoeken, mijn passie, mijn liefde, mijn plezier in het leven. Maar ik wist niet hoe. Zonder duidelijk doel was ik alle richting kwijt en begon ik aan alles te twijfelen. Die twijfel, die onzekerheid, zat al veel langer in me, al sinds ik een kind was. Nu nam hij alles over. José heeft me geholpen om de zekerheden in mezelf te zoeken, om los te laten waar ik geen invloed op heb. Ze heeft me geholpen mezelf te vergeven voor mijn fouten en van mezelf te houden om wie ik ben.
Ruud, kunstenaar 

‘Ik heb op meerdere vlakken veel baat gehad bij mijn sessies met José. Er zijn twee dingen waar ze me vooral erg mee heeft geholpen. Als eerste heb ik geleerd om uit mijn hoofd los te komen. Hoewel het vaak goed is om  situaties en beslissingen goed te overwegen en van verschillende kanten te bekijken, weet ik inmiddels dat het hoofd niet altijd de juiste of beste raadgever is. Ik heb geleerd hoe ik beter bij mijn gevoel kan komen en hier ook een stem aan kan geven. Hierdoor maak ik met meer rust en vanuit een stabielere basis overwegingen en beslissingen.  Daarnaast waren de sessies een hernieuwde kennismaking met mezelf. Ik ben me veel beter bewust geworden van de verschillende kanten van mezelf. Soms is de neiging groot om in te zoomen op een bepaald aspect van je persoonlijkheid of identiteit en dit  sterk bepalend te laten zijn voor je zelfbeeld. Inmiddels is het veel makkelijker om dit meer in perspectief te zien.
Marloes,  universitair docent/onderzoeker

‘Een van de belangrijkste dingen die me is bijgebleven en me hopelijk ook bijblijft, is dat heel veel dingen in het leven ‘vanzelf’ gaan, dat je daar niet voor hoeft te ‘werken’ of te ‘zwoegen’. De eerste keren geloofde ik dat zelf nog niet zo en wilde ik graag concrete tips of handvatten (‘zeg maar wat ik moet doen’ zei ik dan tegen José). Maar naarmate ik beter kon luisteren naar mijn gevoel, naar wat ik echt nodig had en daar veel meer naar ging handelen of om vragen, kwamen er vanzelf allerlei kansen op mijn pad, die ik nooit verwacht had. Echt trouw blijven aan jezelf vind ik soms nog steeds lastig en het levert ook niet altijd de ‘beste’ resultaten op, maar het maakt alles in het leven wel intenser en het contact met anderen veel echter en zuiverder. En dat voelt verrassend goed!’
Rosalie, psycholoog en docent/onderzoeker 

‘Werken aan mezelf lukt bij mij pas echt met lichaamsgerichte therapie, alhoewel praten me ook inzicht heeft gegeven en geeft.
Wat ik prettig vind bij José is dat ze me helpt te sturen naar het pijnpunt, waar het thema waar ik mee zit, te maken heeft. Zelf heb ik dat ‘pijnpunt’ (of de blokkade die eruit voortkomt) vaak niet in de gaten.
Mark, technisch ontwerper